"Albanija čini sve da Vučićeva poseta prođe bez incidenata"

Savetnik albanskog premijera Škeljzen Maljići je, uoči posete srpskog premijera Tirani 27. maja, rekao da postoji želja da se međudržavni odnosi poprave i uđu u normalne tokove. Ističe da će Albanija učiniti sve da prilikom posete Aleksandra Vučića ne bude nikakvih incidenata.

Škeljzen Maljići je rekao da je potrebno uspostaviti bolju saradnju između Albanije i Srbije, iako postoji otpor u oba društva, prenosi Beta.

"Više od istorijske simbolike susreta premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame, ohrabruje želja da se međudržavni odnosi poprave i uđu u normalne tokove", ocenio je Maljići za RTK2.

U emisiji koja će biti emitovana u utorak, Maljići je ocenio da Beograd oko Kosova ima svoj stav i da će se o tome verovatno razgovarati kad Vučić poseti Tiranu.

"Ali, najvažnije je da se uspostave bolji biletaralni odnosi i da se uspostavi bolja saradnja na više nivoa, što je zahtev i EU i drugih međunarodnih institucija", naveo je Ramin savetnik.

Dodao je da u Albaniji postoje političke snage koje nisu pod kontrolom države, a koje bi mogle da protestuju zbog dolaska srpskog premijera.

"Albanska država će učiniti sve da ta poseta bude obezbeđena i da ne bude nikakvih incidenata. Poseta je vrlo kratka, za 28. maj je predviđena regionalna konferencija na kojoj će i Vučić govoriti, dok su za prvi dan predviđeni bileteralni susreti, koji će se odvijati na prostoru koji nije u centru grada. Bezbedonosne pripreme su vrlo jake i ne očekujem da će biti provokacija, bar ne od vlasti", rekao je Malići.

Naveo je da je poseta albanskog premijera Beogradu poslužila za promenu njegovog imidža kod kosovskih Albanaca jer je, kako kaže, većina do tog trenutka sumnjala u njega.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво