Han: Svi brinemo zbog Makedonije

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han ponovio je da su svi u Evropskoj uniji zabrinuti zbog situacije u Makedoniji i ponovio poziv političkim akterima da zajednički prevladaju krizu.

Han je rekao da sukobi u Kumanovu ne bi smeli da ometu napore za prevazilaženje političke krize u Makedoniji, koja je počela pre više meseci i dovela do blokade parlamenta i uličnih demonstracija u Skoplju, prenosi Tanjug.

"Svi smo veoma zabrinuti", rekao je Han u Briselu i zatražio da makedonske vlasti hitno sprovedu "objektivnu, sveobuhvatnu i transparentnu" istragu o tome šta se dogodilo u Kumanovu.

Prema zvaničnim izveštajima makedonskih vlasti, više od 20 ljudi, uključujući i osam policajaca, poginulo je tokom sukoba sa naoružanim teroristima sa Kosova proteklog vikenda.

"Svi zajedno treba da učine sve da spreče eskalaciju i da se kriza reši", rekao je komesar.

Upitan da li zbog dramatičnih događaja nemarava da poseti Makedoniju, Han je odgovorio da to zasad ne planira, ali nije isključio da bi to uskoro moglo da se desi.

"U mom poslu treba biti fleksibilan", rekao je Han.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се