Читај ми!

Albanska vlada: Kriza u Makedoniji ne sme eskalirati

Albanska vlada je zabrinuta zbog najnovijih događaja u makedonskom gradu Kumanovu i žali zbog gubitka ljudskih života, upozoravajući da se nikako ne sme dozvoliti da kriza u Makedoniji eskalira.

U saopštenju albanske vlade, koje je objavila agencija ATA, navodi se da dramatični događaji u Kumanovu proteklih dana prete da ugroze normalan život i etničke odnose koji su i dalje krhki zbog toga što se Ohridski sporazum samo delimično primenjuje, ali su apsolutno ključni za opstanak makedonske države, prenosi Tanjug.

U takvim okolnostima je neophodno zaštititi ljudske živote, imovinu i ljudska prava svakog građanina Makedonije, bez obzira na etničku pripadnost, poručila je vlada u Tirani.

"Albanska vlada apeluje na vladu i policiju u Makedoniji da omoguće i sprovedu brzu, temeljnu i transparentnu istragu u cilju saznavanja istine i očuvanja stabilnosti Makedonije i regiona", navedeno je u saopštenju.

Vlada je takođe dodala da Republika Albanija osuđuje svaki akt nasilja i smatra ga neprihvatljivim za demokratsko društvo koje teži evroatlantskim integracijama.

Albanska vlada je istakla da bi svaki gubitak ravnoteže u vezi sa ovim događajima bio neprihvatljiv i da se ne sme dozvoliti eskalacija u etničku krizu, jer bi to bilo katastrofalno po Makedoniju.

Republika Albanija poziva na smirenje, uzdržanost i korektno rešavanje krize, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво