Читај ми!

Skoplje, vodenim topovima i šok-bombama na demonstrante

Makedonska policija upotrebila je vodene topove i šok-bombe da bi rasterala demonstrante koji su nekoliko sati protestovali ispred zgrade vlade. Povređeno 15 policajaca i jedan fotoreporter. Uhapšene najmanje četiri osobe. Polupana stakla na policijskim vozilima i zgradi vlade.

Najmanje 19 osoba povređeno je u sukobima demonstranata i policije ispred sedišta vlade u Skoplju, koji su izbili pošto je opozicioni Socijaldemokratski savez objavio da je premijer Nikola Gruevski, pre nekoliko godina, pokušao da zataška ubistvo.

Policija je privela najmanje četiri osobe, javlja skopska Televizija Nova.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski rekao je za AFP da je povređeno 15 policajaca. Opozicioni mediji tvrde da je povređeno i desetak demonstranata. 

Pošto je policija vodenim topovima razjurila demonstrante okupljene ispred vlade, oni su se razbili u nekoliko grupa, a nekoliko stotina građana zaustavilo je saobraćaj kod Sabornog hrama, javlja Televizija Nova.

Posle intervencije policije, broj demonstranata znatno se smanjio.

U neredima su razbijena stakla na zgradi vlade, polupano je nekoliko policijskih vozila i zapaljeno par kontejnera. 

Odmah posle objavljivanja sadržaja prisluškivanog razgovora nekolicine zvaničnika vlade, pristalice opozicije su se okupile u centru Skoplja, a tenzije su rasle kako je rastao i broj demonstranata.

U jednom trenutku došlo je do incidenta kada su u dvorište vlade hteli da uđu demonstranti, među kojima je bio i brat ubijenog Aleksandar Neškovski, prenosi skopska TV A1.

Četvoro-petoro pripadnika policije ga je napalo i sprečilo da uđe u zgradu vlade i razgovara sa nekim od nadležnih.

Demonstranti uzvikuju: "Ubice, ubice", "Ostavka" i "Spustite štitove", a u prvom redu među demonstrantima je porodica ubijenog Neškovskog.

 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво