Zvornik, dan posle terorističkog napada

Dan nakon što je Nerdin Ibrić (24) upao u policijsku stanicu u Zvorniku, ubio policajca Dragana Đurića i ranio još dva policajca uhapšene su dve osobe koje se dovode u vezu s tim terorističkim napadom. Reč je o Kasimu Mehidiću i Avdulahu Hasanoviću, koji je prošle godine boravio u Siriji. Policijska akcija i dalje traje.

Muk u kući porodice Đurić. Ubijeni 48-godišnji policajac živeo je sa majkom i bratovljevom porodicom. Samo sat vremena posle Draganovog odlaska na posao javljeno im je za napad na policijsku stanicu, zbog čega su danas uhapšene dve osobe.

"Izgubio sam oca 1992. godine, poginuo od istih tih snaga muslimanskih, od istih snaga gubim brata na radnom mestu gde ga je ubio neki ekstrem, ne znam kako da ga nazovem", priča brat ubijenog policajca Anđelko Đurić.

"Ne možemo da gledamo kroz ljudksu prizmu. To je gubitak našeg dragog kolege i prijatelja sa kojim smo delili godine rada i nosili rizik ovih njihovih zajedničkih poslova. Ono što boli je činjenica da ovo cenimo kao besmislenu smrt potpuno nevinog čoveka, koji je samo radio svakodnevne poslove i zadatke i ničim nije izazvao ovako nešto", ističe Anica Jondić, predsednica sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zdravstveno stanje ranjenih policajaca Steve Milovanovića i Željka Gajića je stabilno. Nisu životno ugroženi i oporavljaju se u zvorničkoj bolnici.

Sve škole i vrtiću u gradu su otvoreni. Uobičajan je i rad drugih institucija, uz pojačano obezbeđenje policije. Otvorene su i sve prodavnice ali je građana manje na ulicama.

Stanovnici Zvornika zabrinuti su zbog onog što se juče dogodilo. Kažu da im je potrebno da svi zajedno utiču kako bi se ukupna atmosferu opustila, jer je to ono što je potrebno.

U opštini gde su poslednjih godina bez incidenata živeli Srbi i Bošnjaci uz osudu terorističkog napada apeluju na toleranciju i mir.

"Zvornik, Republika Srpska i BiH imaju budućnost samo ako svi mi koji ovde živimo gledamo u budućnost. Vraćanje nazad na prebrojavanje za period od 1992. do 1995. ne vodi nas ničemu", naglašava načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Mersad Mehmedović, predsednik Skupštine opštine Zvornik, apeluje na građane da se suzdrže od reakcija i da sačuvaju razum jer su tolerancija i podrška potrebni.

"Građani treba da razumeju ovu situaciju - ovo je teroristički čin koji ne vodi ničemu dobro i potrebno je, pre svega, da se urazumimo i podržimo, policijske strukture da odrade svoj posao kako treba", dodaje Mehmedović.

Iako su boračke organizacije najavljivale okupljanja, odustale su posle razgovora sa nadležnima.

Nastradali Dragan Đurić biće sahranjen sutra. U Republici Srpskoj sutra je i Dan žalosti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи