Читај ми!

Makedonija, voz usmrtio 14 migranata

Voz na relaciji Solun–Beograd usmrtio je najmanje 14 migranata u blizini železničke stanice Pčinja u Makedoniji. Strahuje se da ima još stradalih. Tužilaštvo saopštilo da mašinovođa nije mogao da ukoči i spreči nesreću.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22.30 na delu pruge između Skoplja i Velesa kada se grupa od oko 50 migranata kretala prugom, javlja makedonski portal Utrinski.

Kako javljaju makedonski mediji, nesreća se dogodila na mestu do koga se jedino može stići prugom, a koje je udaljeno oko dva kilometra od železničke stanice u Velesu.

Nepristupačnost terena je verovatno i razlog nesreće, jer migranti pretežno iz Somalije i Avganistana, nisu imali gde da se sklone kada su čuli zvučni signal voza.

Mašinovođa ekspresnog voza broj 334 ispričao je tužilaštvu da je posle prolaska kroz stanicu "Rajko Žinzifov" na oko 50 do 100 metara ispred voza, video grupu od više desetina ljudi kako stoji ili hoda po pruzi.

Mašinovođa je u tom trenutku pokušao da zaustavi voz, a uključio je i zvučni signal, nakon čega su neki migranti uspeli da se sklone.

"Zbog nemogućnosti da zaustavi voz na tako kratkom rastojanju udario je u emigrante i na oko 100 do 150 metara od mesta udara voz je stao", preciziralo je tužilaštvo. 

Tela stradalih migranata prevezena su u Veles, a na mestu nesreće još uvek se nalaze ekipe Hitne pomoći i spasilačke ekipe.

Osam migranata je privedeno, a traga se za ostalima, koji su uspeli da pobegnu sa mesta na kome se tragedija dogodila.

Železnički saobraćaj na tom delu pruge normalizovan je jutros oko četiri sata.  

Ovo nije prva nesreća u kojoj su stradali migranti na makedonskim prugama. Do sada je spaseno više od 2.000, dok je oko 20 migranata poginulo.   

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво