Читај ми!

Hrvatska, sud poništio kredit u švajcarcima

Opštinski sud u Osijeku proglasio ništvnim ugovor o kreditu u švajcarskim francima i naložio banci da oštećoj stranci isplati sav do sada uplaćen novac. Pre dve nedelje sud u Osijeku je prvi put doneo sličnu presudu.

Sudija Mirna Grgić Radojčić presudila je u korist Ivone N. iz Osijeka u sporu koji je ona vodila protiv Zagrebačke banke, prenosi N1.

Sudija je ugovor proglasila ništavim i banci naložila povrat celokupnog dosad uplaćenog iznosa od 328.149 kuna ili nešto više od 43.000 evra uvećanog za zatezne kamate.

Ugovor je sklopljen 24. avgusta 2006. godine. Ivona je tada podigla kredit za kupovinu stana u iznosu od 109.600 švajcarskih franaka što iznosi oko 106.000 evra.

U oba slučaja, tužitelje odnosno štediše zastupao je isti advokat Slaven Karaban iz Vinkovaca.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара