Читај ми!

Split, nađena ukradena slika iz 17. veka

Splitska policija pronašla je sliku Marije Magdalene, ukradenu iz crkve Svete Mande na Marjanu, koja je, kažu, neprocenjive vrednosti. Slika je rad nepoznatog umetnika s kraja 17. veka, piše zagrebački "Večernji list".

Slika Marije Magdalene je dimenzija 76x74 centimetra, izrađena tehnikom ulje na platnu i uokvirena drvenim rezbarenim okvirom. Neoštećena je i biće vraćena vlasniku – župi Svetog Krsta, prenosi Tanjug.

Umetničko delo pronađeno je u podrumu kuće starijeg Splićanina, a policija je precizirala da se krađa dogodila u periodu od 21. do 24. avgusta 2005. godine.

Kriminalističko istraživanje trajalo je punih 10 godina i policija je došla do saznanja da je Splićanin umetninu primio od muškarca (1981) koga nadležni sumnjiče za tešku krađu, a koji je pre četiri godine preminuo.

Splićanin je znao da je slika ukradena.

Nakon pronalaska umetnine, zatražen je pregled slike od stručnjaka Konzervatorskog odeljenja u Splitu, nakon čega je potvrđena njena autentičnost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво