Читај ми!

Arapi odustali od Kraljičine plaže u Crnoj Gori

Kompanija "Rojal grupa" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) odustala je od investicije u turistički kompleks na Kraljičinoj plaži, preneli su podgorički mediji.

"Rojal grupa" je, kako je objašnjeno, odustala zbog višemesečne kampanje kompromitovanja te kompanije, same kraljevske porodice i UAE od strane pojedinih visokih funkcionera i medija u Crnoj Gori.

Prodaji Kraljičine plaže, iza čega je stajala crnogorska vlada, više puta se usprotivila Socijaldemokratska partija, manja članica vladajuće koalicije, prenosi Beta.

Predsednik SDP Ranko Krivokapić je ranije veoma oštro govorio o prodaji Kraljičine plaže, iznoseći tvrdnje da u tome ima i korupcije.

Kraljičina plaža se nalazi na lokaciji koja pripada opštinama Budva i Bar, od čega su one očekivale više od 20 miliona evra.

Predsednici opština Budva i Bar Lazar Rađenović i Zoran Srzentić su ocenili da će šteta za obe opštine, ali i za Crnu Goru, biti velika ukoliko se potvrdi da su tačne medijske informacije o odustajanju "Rojal grupe" od kupovine Kraljičine plaže.

"Rojal grupa" iz Abu Dabija planirala je da na lokalitetu Kraljičina plaža izgradi luksuzni hotelski kompleks, vredan oko 180 miliona evra. "Rojal grupa" je trebalo da na toj lokaciji kupi više od 420.000 kvadrata zemljišta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи