Читај ми!

Paravinji ponovo 40 godina zatvora

Županijski sud u Šibeniku u ponovljenom postupku, osudio je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora Dragana Paravinju, zbog ubistva maloletne Antonije Bilić iz Drniša, a pre izricanja presude je izbačen iz sudnice i pritom je opsovao, javili su hrvatski mediji.

Paravinja, koji je u Srbiji i Bosni i Hercegovini i ranije bio osuđivan zbog silovanja, tokom celog suđenja pravio je nerede u sudnici, pa je u više navrata bio udaljavan, a nijednog trenutka nije pokazao nimalo kajanja zbog ubistva maloletnice.

Na prvom suđenju on je osuđen na 40 godina zatvora, a Vrhovni sud je zatražio da se u ponovljenom procesu utvrdi činjenično stanje u pokušaju silovanja, dok mu je teško ubistvo dokazano.

Antonija Bilić (1994) nestala je u junu 2011. godine, a nekoliko nedelja kasnije u Republici Srpskoj je uhapšen Paravinja, vozač kamiona sa prebivalištem u Hrvatskoj, koji je banjalučkoj policiji priznao da je devojku pokušao da siluje, a potom je ubio.

Njeno telo, i pored opsežne potrage, koja je uključivala i isušivanje jezera hidroelektrane Manojlovac kod Knina, nije pronađeno sve do 29. novembra 2012. godine, kada su na parkingu pored Josipdola, kod Karlovca, slučajno nađeni posmrtni ostaci devojke.

Telo je nađeno nedaleko od mesta gde je poslednji put ociran signal njenog mobilnog telefona.

Celi slučaj izazvao je skandal zbog medijskih otkrića da je Paravinja slobodno prelazio granice i pored toga što je Srbija za njim raspisala poternicu zbog silovanja, a proces za isto krivično delo vodio se i u BiH.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара