Читај ми!

Hrvatska "Krila Oluje" leteće za Oman?

Svih šest pilota akrobatske grupe "Krila Oluje", u sastavu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, inače instruktori na vojnim avionima PC-9, zatražilo je sporazuman raskid radnog odnosa zbog ozbiljne ponude iz inostranstva.

Kako javljaju hrvatski mediji, piloti su odlučili da napuste Hrvatsku, i da pilotsku i instruktorsku vojnu i akrobatsku karijeru nastave pod zastavom Omana, a razlozi su finansijske prirode.

Tu informaciju koju su danas objavili elektronski mediji, rano posle podne potvrdilo je Ministarstvo odbrane, dodajući da će u toku dana sa pilotima razgovarati čelnici tog ministarstva, kao i ministar Ante Kotromanović, koji je jutros bio na sednici Vlade.

Ministarstvo poručuje da će zahtev pilota za odlazak u drugu zemlju biti rešen posle razgovora sa nadležnima i u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama Hrvatske.

"Sam zahtev, kao ni kasnija odluka o njemu, ma kakva ona bila, a koja će uslediti nakon što se obave razgovori s pilotima, neće uticati na borbenu spremnost i sposobnosti Oružanih snaga u segmentu obuke i treninga pilota.

Naime, eskadrila aviona raspolaže dovoljnim brojem pilota i nastavnika letenja za sprovođenje svih zadataka, kao što su redovan ciklus obuke hrvatskih kadeta, koji se osposobljavaju za vojne pilote, i program školovanja pilota iz Sultanata Oman", saoštilo je Ministarstvo.

Godine neulaganja u oružane snage dolaze, čini se, na naplatu, komentar je većine hrvatskih elektronskih medija.

Ukoliko piloti akro-grupe "Krila Oluje", te međunarodno nagrađivane perjanice Hrvatskog vazduhoplovstva, zaista napuste Hrvatsku, biće to pokazatelj katastrofalnog stanja u Hrvatskoj vojsci, komentariše T-portal.

Za razliku od većine svetskih grupa čiji se piloti isključivo bave akrobacijama, primarni zadatak pilota "Krila Oluje", koji deluju u sastavu 93. vazduhoplovne baze Zemunik, jeste obuka budućih pilota.

Upravo obučavanje pripadnika Omanskog kraljevskog vazduhoplovstva navodno je rezultiralo primamljivom ponudom iz Sultanata Oman, zbog koje su piloti kolektivno odlučili da napuste Hrvatsku, pišu mediji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара