Читај ми!

Makedonija, nova krivična prijava za prisluškivanje

Članovi opozicionih makedonskih partija SDSM i NSDP-a, kao i gradonačelnik opštine Centar, podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu proširenu krivičnu prijavu za delo "neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje".

Kako je precizirano, zamenik predsednika SDSM-a Radmila Šekerinska, njen partijski kolega Stevo Pendarovski, lider NSDP-a Tito Petkovski i gradonačelnik opštine Centar Andrej Žernovski, podneli su proširenu krivičnu prijavu, a kao dokaz su priložili tonske zapise i stenograme koje je ranije objavio lider SDSM-a Zoran Zaev.

Pendarovski je rekao da se prijava odnosi na dokaze za prisluškivanje u poslednje četiri godine.

"Niko od nas se nije bavio kriminalom, trgovinom drogom ili oružjem, niti smo mafijaška organizacija", naglasio je Pendarovski.

Pendarovski je naglasio da nije bilo razloga da budu prisluškivani i da je u pitanju čisto politički motiv. Dodao je da se nada da će institucije postupiti po krivičnoj prijavi.

"Želimo da verujemo da će se institucije konačno odvažiti i postupiti po krivičnoj prijavi za masovni zločin protiv ljudskih prava i sloboda, za prisluškivanje hiljada i hiljada građana ove zemlje bez ikakvog povoda ili razloga", rekao je Pendarovski.

U ponedeljak je lider SDSM-a Zoran Zaev objavio šestu "bombu" kao nastavak obelodanjivanja materijala o prisluškivanju više od 20.000 makedonskih građana, za koje je optužio premijera Makedonije Nikolu Gruevskog i šefa Direkcije za državnu bezbednost Sašo Mijalkovskog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво