Читај ми!

Garčević: Crna Gora u specifičnoj situaciji

Nacionalni koordinator Crne Gore za NATO Vesko Garčević saopštio je da se Crna Gora nalazi u specifičnoj poziciji kada je reč o članstvu u Alijansi.

Garčević je rekao da je predsednik Francuske izjavu o proširenju NATO-a dao u delu razgovora koji se odnosio na krizu na evropskom tlu, piše RTCG.

"Pažljivo smo analizirali originalni zapis izjave koju je dao predsednik Francuske Fransoa Oland nakon susreta sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Naglašavamo da je ona data u delu razgovora koji se odnosio na krizu na evropskom tlu. Kontaktirali smo i jedan broj naših partnera čije je mišljenje podudarno sa ovim", naveo je Garčević.

On podseća da je sa Crnom Gorom na Samitu NATO-a u Velsu, odlukom članica NATO-a, uključujući i Francusku, na osnovu postignutih rezultata i ostvarenog napretka u procesu evroatlantskih integracija, pokrenut intenzivni i fokusirani dijalog.

"To je proces koji je stavio našu zemlju u specifičnu poziciju, jer su se države članice obavezale da će odlučiti o članstvu Crne Gore do kraja ove godine. U međuvremenu se ništa nije dogodilo da bi se ova odluka iz Velsa, ili stavovi članica Saveza promenili. Crna Gora nastavlja intenzivne aktivnosti na ispunjavanju predstojećih obaveza, u susret pozivu", poručio je Garčević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи