Читај ми!

Protest Atine zbog vojnih vežbi Turske

Grčka protestuje zbog toga što je Turska rezervisala veliki deo vazdušnog prostora nad Egejskim morem za vojne manevre do kraja ove godine, saopštilo je grčko Ministarstvo inostranih poslova.

Portparol Ministarstva, Konstandinos Kutras je izjavio da je Turska jednostrano izdala zvanično upozorenje da za vojne potrebe rezerviše širok vazdušni prostor iznad Egejskog mora od 2. marta sve do 31. decembra ove godine, prenosi Beta.

Grčka kaže da se time Turska ubacuje u grčki vazdušni prostor, da ometa saobraćaj do dva regionalnih aerodroma i da utiče na dva međunarodna koridora, kao i da to ometa turizam na grčkim ostrvima na Egeju.

Grčka Uprava za civilnu vazdušnu plovidbu je odgovorila izdavanjem upozorenja po kojem je tursko upozorenje o rezervaciji ništavo.

Kutras je rekao da će Grčka protest protiv Turske podneti u NATO, UN, Evropskoj uniji i Međunarodnoj upravi za civilnu vazdušnu plovidbu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво