Читај ми!

Bez dogovora o formiranju Federalne vlade BiH

Sastanak o formiranju Federalne vlade Bosne i Hercegovine i raspodele ministarskih pozicija završen je u Sarajevu bez dogovora. Nastavak razgovora u utorak.

Čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i Demokratskog fronta (DF) prisustvovali su sastanku, koji su samo 20 minuta posle početka nezadovoljni napustil, prenosi Tanjug.

"Nismo uspeli da dođemo do dogovora što se nas tiče, SDA je spremna da izađe HDZ BiH u susret kada je u pitanju broj ministarstava - to je šest pozicija, a od nas se očekuje da idemo na četiri pozicije", rekao je lider DF-a Željko Komšić.

Komšić je istakao da je DF učinio puno ustupaka kada je u pitanju formiranje Veća ministara BiH i da su, kako je dodao, uzaludno očekivali da se poštuje njihov izborni rezultat.

Naglasio je da je ta stranka spremna da podrži "manjinsku vladu", navodeći da će glasati i za taj oblik samo da Federacija BiH dobije vlast, prenela je Fena.

Zamenik predsednika SDA Bakir Izetbegović je rekao da je iznenađen Komšićevom odlukom i da se nada da će se predomisliti i da će se vratiti u koaliciju.

"Nadamo se da će Komšić promeniti mišljenje i da je ovo uradio iz afekta. Svima nam je u interesu da se formira Vlada. Videćemo šta ćemo dalje", rekao je Izetbegović novinarima posle sastanka.

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će u utorak ponovo biti održani dogovori o formiranju Federalne vlade.

"Zadnji rok nam je 11. mart, a ja bih ostavio prostora da već sutra zauzmemo stavove pa da se u utorak dogovorimo", naglasio je Čović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи