Читај ми!

Reakcije na Vučićevu odluku da ide u Zagreb

U hrvatskim medijima, jedna od glavnih vesti je da srpski predsednik Vlade dolazi na inauguraciju novoizabrane predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Poruka zvaničnika iz Hrvatske je da je Vučić dobrodošao.

Odluku srpskog premijera da bude gost na inauguraciji u Zagrebu, njegov hrvatski kolega Zoran Milanović ne smatra ishitrenom.

"Ne vidim po čemu je to nagla odluka. To je putovanje od 400 kilometara u jednom i drugom pravcu. To je prilično komotna odluka. Dobrodošao je", kaže premijer Hrvatske.

Dobrodošlicu predsedniku Vlade Srbije želi i predsednik HDZ-a, iz čijih je redova novoizabrana predsednica Hrvatske.

"To je dobro, ako je to korak ka poboljšanju naših odnosa, ali Srbija će morati načiniti još neke korake, ako želi dobre odnose. Moraćemo razgovarati o našim graničnim pitanjima, o nestalima, kulturnom blagu i tako dalje, ali mislim ako je to dobar korak. Ako je to znak dobre volje, mi ga pozdravljamo", kaže predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Odluka premijera Srbije za upućene je dobar potez – na duže staze.

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović kaže da će države, svaka pojedinačno, konačno odlučivati o ulasku Srbije u EU.

"Velika je stvar da se, prosto, iskoristi ova prilika unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske, a to su odnosi koji su od ključne važnosti za sve nas u regionu i Savet za regionalnu saradnju veoma podržava svaki korak ka ovom pravcu", navodi Svilanović.

Novoizabrana predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović stupa na dužnost 15. februara.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво