Obustavljeni ispiti iz crnogorskog jezika

Podnosioci zahteva za upis u crnogorsko državljanstvo, koji su se školovali u bivšoj SFRJ, SRJ i Srbiji i Crnoj Gori neće polagati test iz crnogorskog jezika, dok ne bude završena njegova standardizacija.

Direktor Ispitnog centra Ministarstva Crne Gore Željko Jaćimović je u današnjem broju lista "Pobjeda" naveo da će građani koji su škole završili u Crnoj Gori biti oslobođeni obaveze da polažu test iz crnogorskog jezika, kao jedan od uslova za dobijanje državljanstva Crne Gore.

Polaganje ispita iz crnogorskog jezika je obustavljeno dok ne bude završena njegova standardizacija.

Jaćimović je, takođe, saopštio da je cena polaganja ispita iz crnogorskog jezika sa 100 smanjena na 55 evra, a građani koji su platili ranije biće pozvani da im se vrati razlika između stare i nove cene.

Do sada je test iz crnogorskog jezika polagalo više od 40 podnosilaca zahteva za dobijanje crnogorskog državljanstva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво