Cipras: Grčka ne želi konflikt

Novi premijer Grčke Aleksis Cipras pokušao je da smiri tenzije s međunarodnim kreditorima, rekavši da njegova levičarska vlada ne traži konflikt već joj je samo potrebno "vreme da odahne".

Aleksis Cipras je u saopštenju objavljenom na engleskom rekao da nijedna strana ne traži konflikt, a da namera Vlade nikad nije bila da jednostrano deluje kada je u pitanju grčki dug, javlja Tanjug.

"Naš zajednički interes je ekonomska stabilnost i obnova ekonomije u našoj zajedničkoj kući – Evropi", navodi grčki premijer.

Cipras insistira na tome da odluka njegove vlade da okonča bolne reforme uvedene Grčkoj u zamenu za pozajmice Evropske centralne banke, EU i MMF-a, ne znači da se neće pridržavati svojih obaveza, preneo je Frans pres.

"Moja obaveza da poštujem mandat grčkog naroda, uz okončanje politike štednje i povratak na agendu rasta, ni na koji način ne znači da nećemo ispuniti svoje obaveze prema Evropskoj centralnoj banci ili MMF-u, kad je reč o zajmu", ističe Cipras.

Prema njegovim rečima, to, naprotiv, znači da je Grčkoj potrebno vreme da predahne i stvori sopstveni program oporavka.

Cipras dodaje i da je savetovanje s evropskim partnerima tek počelo i da je, uprkos činjenici da postoje razlike u perspektivi, apsolutno uveren da će uskoro biti postignut sprazum koji će doneti beneficije i Grčkoj i Evropi u celini.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво