Gosti crnogorskih hotela na proveri Interpola

Nekoliko crnogorskih hotela povezano je sa Interpolovom bazom podataka u kojoj se vrše provere svih gostiju tih turističkih zdanja.

Cilj provere je da se utvrdi da li neko od njih koristi lažna ili ukradena lična dokumenta, navodi Radio-televizija Crne Gore.

Rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola Dejan Đurović naveo je da će Interpol uskoro imati sličnu konekciju i sa nacionalnom avio-kompanijom, ali sa bankarskim sektorom, prenosi Tanjug.

Kako je obasnio, reč je o test-projektu širenja Interpolovih servisa na privatni sektor, a Crna Gora je prva u svetu koja ga je primenila.

Servis je nastao kroz unapređenje FIND sistema, koji je do sada funkcionisao samo na graničnim prelazima, gde su uz pomoć specijalnih linkova vršene provere osoba, putnih isprava i vozila, upoređujući ih sa Interpolovim bazama poternica, izgubljenih i ukradenih dokumenata i vozila.

U prvoj fazi ti servisi su prošireni prema pojedinim hotelskim preduzećima u Crnoj Gori, što podrazumeva provere gostiju koji se registruju u hotelima, kroz Interpolove baze podataka.

"Provere su inicijalno išle samo za putna dokumenta, dok je u decembru 2014. servis proširen ka proverama lica kroz Interpolovu bazu traženih lica ", objasnio je Đurović, ali nije želeo da otkrije koji crnogorski hoteli su postali dio Interpolovog projekta, niti da li je neko od gostiju tih turističkih kompleksa hapšen zbog korištćenja lažnih dokumenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи