Moskva poziva BiH da ne isporučuje municiju Kijevu

Rusija je pozvala Bosnu i Hercegovinu da odustane od planova da isporuči municiju Kijevu, saopštio je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

Ruski diplomata izrazio je zabrinutost zbog izveštaja da "zemlja u jugoistočnoj Evropi koja je trpela užase bratoubilačkog rata od 1992. do 1995." planira da isporuči municiju Ukrajini, javila je ruska novinska agencija Tas, prenosi Tanjug.

"Apelujemo na vlasti Bosne i Hercegovine da odustanu od planova da isporuče Kijevu municiju. Takvi planovi su u suprotnosti sa međunarodnim normama i obavezama preuzetih prema OEBS-u", rekao je, između ostalog, Lukaševič.

Glavna je briga što će to oružje ukrajinska vojska iskoristiti da nastavi granatiranje gradova i ubijanje miroljubivih građana na jugoistočku Ukrajine, rekao je Lukaševič.

Prema njegovim rečima, takav korak dolazi u trenutku eskalacije oružanih akcija na jugoistoku Ukrajine, "neće doprineti miru u naseljima u tom regionu i dovešće do novih besmislenih žrtava među civilima".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво