Ambasada Rusije: Provokacija američkog senatora

Ruska ambasada u Podgorici ocenila je da američki senator Kristofer Marfi želi da komplikuje "odnose između Rusije i Crne Gore, dve prijateljske zemlje".

Senator Marfi je rekao da zvanična Podgorica odbija ponudu Rusije o "milijardama dolara" da bi u Crnoj Gori bila izgrađena ruska vojna baza, jer Crna Gora želi da uđe u NATO, prenosi Beta.

Po Marfijevim rečima, Crnoj Gori "je veoma teško da kaže 'ne' Rusiji", pošto se, kako je senator naveo, nalazi "u stresnoj finansijskoj situaciji".

Takva Marfijevim izjava, prema oceni ruske ambasade u Podgorici, u najmanju ruku nosi provokativni karakter, jer je usmerena "na komplikaciju rusko-crnogorskih odnosa i diskreditaciju rukovodstava dve prijateljske zemlje".

Ranije danas, šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić rekao je da je Marfi u pravu u tvrdnji da je Crna Gora u potpunosti posvećena integraciji u Evropsku uniju i NATO, ali da nikada nije bilo razgovora sa Rusijom o gradnji njene vojne baze na teritoriji Crne Gore.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво