Читај ми!

Državljanin BiH uhapšen zbog terorizma

Državljanin BiH Fikret Begić, sa boravištem u Gracu, uhapšen je u Hrvatskoj na osnovu međunarodne poternice zbog terorističkih aktivnosti i izručen Austriji.

Begića su hrvatski graničari identifikovali i uhapsili 16. decembra prošle godine u Slavonskom Brodu, a pošto se nije protivio izručenju, 15. januara je izručen, prenosi Tanjug

Austrijske vlasti sumnjaju da je on povezan sa organizacijom terorističkih aktivnosti u kojima su živote izgubili desetine ljudi, piše Jutarnji list.

Begić se navodno terorističkim aktivnostima bavio u Siriji, a ujedno je mobilisao prijatelje u Bosni, dok je toku istraga o tome ko je zapravo u vrhu piramide koja regrutuje osobe spremne da poginu kao džihadisti.

Begić je sa još četiri osobe osumnjičen zbog radikalnog islamizma.

Kako navodi Jutarnji, austrijske vlasti smatraju da Kosovo i BiH prednjače u regrutaciji džihadista s Balkana, gde raste uticaj radikalnih snaga.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи