Rama: Albanija izložena međunarodnom terorizmu

Albanija je izložena riziku od međunarodnog terorizma ništa manje nego cela demokratska Evropa, istakao je albanski premijer Edi Rama.

Edi Rama je na sinoćnjem sastanku posvećenom nacionalnoj bezbednosti rekao da je prema zaključima NATO samita, održanog u Velsu, i prema nacionalnoj bezbednosnoj strategiji, koja je na snazi od septembra 2014, terorizam jedna od najznačajnijih pretnji današnjice, navela je agencija ATA. prenosi Tanjug.

Albanski premijer ukazuje da odnedavno postoji novi nivo opasnosti od islamskog terorizma budući da su se neki albanski građani odazvali pozivu terorističke Islamske države da se bore u Iraku i Siriji.

Alanski premijer je tim povodom kritikovao nespremnost albanskih sudova da pojave kao što su napadi na dalekovode, eksplozije u gradskim centrima i krjumčarenje oružja "kojih je u našoj zemlji poslednjih godina bilo tako mnogo", kvalifikuje kao terorističke akte, iako one to jesu prema domaćem zakonodavstvu.

Rama je istakao i nužnost saradnje vojske s policijom u oblasti borbe protiv terorizma na koju Albaniju obavezuju međunarodni akti ali i interesi nacionalne bezbednosti.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи