Raspisana poternica za Glavašem

Branimir Glavaš, osuđen za ratne zločine, ne može ni posle oslobađajuće odluke suda da se vrti u Hrvatsku kao slobodan čovek, jer je Županijski sud u Zagrebu za njim raspisao poternicu.

Županijski sud u Zagrebu raspisao je poternicu za Branimirom Glavašem, prenose hrvatski mediji.

"Presuda Vrhovnog suda je stavljena izvan snage, mi imamo okrivljenog Glavaša i nepravosnažnu presudu u trajanju 10 godina zatvora, što povlači obavezu suda za raspisivanje poternice", izjavio je za Hrvatski radio portparol Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, prenosi Fonet.

Ustavni sud je odlučio da ukine pravosnažnu presudu Vrhovnog suda kojom je Glavaš osuđen na osam godina zatvora zbog slučajeva "garaža" i "selotejp". Opoziv presude poslat je u Ministarstvo pravde BiH, gde Glavaš služi kaznu, i on će biti pušten na slobodu.

S obzirom da je Glavaš pobegao iz Hrvatske pre nego što je presuda postala pravosnažna, sada je za njim raspisana poternica.

Hrvatski zakon propisuje da svako ko je osuđen na više od pet godina zatvora mora do pravosnažnosti presude da ostane u pritvoru.

Glavaš ima državljanstvo BiH i ne može biti izručen Hrvatskoj osim ako ne pristane na izručenje. Glavaš je u zatvoru u BiH proveo četiri godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво