Читај ми!

Mrtva trka predsedničkih kandidata u Hrvatskoj

Nakon TV duela koji je gledalo više od 800.000 građana – mrtva trka predsedničkih kandidata Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović u Hrvatskoj.

Anketa koju je za RTL sprovela agencija Promocija Plus na uzorku građana u svim hrvatskim županijama, kako se navodi, potvrđuje da se radi o najneizvesnijim izborima u istoriji Hrvatske i da su građani podeljeni između dva kandidata, pišu hrvatski mediji, prenosi Tanjug.

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović ocenjeni su "čvrstim trojkama", s tim što je Josipović za nijansu bolji i dobio je 3,11 u odnosu na Grabarovu koja je ocenjena sa 3,07.

RTL piše da je kandidatkinja HDZ-a dobila više petica od aktuelnog predsednika koji je dobio jednak broj trojki, više vrlo dobrih, ali i znatno više dvojki.

Kada je reč o utisku građana o kandidatima u duelu, i tu se vodi mrtva trka. Nastup Ive Josipovića pozitivnim smatra 51 odsto ispitanih građana, dok se za Kolindu Grabar Kitarović opredelilo 50 odsto.

Loš utisak je, prema istom istraživanju, Josipović ostavio kod 30,3 odsto građana, a nastup njegove izazivačice negativno je ocenilo nešto manje građana - njih 28,3 odsto, piše portal RTL-a.

Inače, Kolinda Grabar Kitarović je kasno sinoć na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju sa generalom Antom Gotovinom, njegovom suprugom Dunjom i prijateljima među kojima je i načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

Kolinda Grabar Kitarović je uz fotografiju napisala: "Na putu za Zadar svratila sam kod mojih Dunje i Ante... Hvala im na gostoprimstvu", preneo je zagrebački Jutarnji list.

Upitana da li to znači da ima podršku Gotovine na predsedničkim izborima, ona je odgovorila da je to pitanje za njega, ali da su prijatelji i da ga je zbog toga posetila sa svojim saradnicima.

List podseća da je general Gotovina sredinom decembra izjavio da neće dati podršku nijednom kandidatu za Pantovčak, te da su građani tu da izaberu sami.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи