Читај ми!

Novi rumunski predsednik položio zakletvu

Klaus Johanis, novoizabrani predsednik Rumunije, položio je zakletvu pred parlamentom, čime je i zvanično stupio na dužnost.

Predsednik Rumunije Klaus Johanis (55) rekao je u inauguracionom govoru da će biti predsednik svih Rumuna i da mu je čast što mu su mu Rumuni ukazali poverenje, javlja Tanjug.

Novi šef države je takođe naveo da su Rumuni na izborima "25 godina posle pada komunizma još jednom učinili da trijumfuje demokratija", preneo je Ađerpres.

Klaus Johanis je u drugom krugu predsedničkih izbora 16. novembra pobedio protivkandidata, aktuelnog premijera Viktora Pontu.

Inauguracijom Johanisa okončana je 10 godina duga vlast prethodnog predsednika Trajana Baseskua, koji je bio na čelu zemlje u dva mandata.

Johanis, atipična figura za rumunsku politiku, pripadnik je nemačke nacionalne manjine i bio je gradonačelnik grada Sibiua.

Obećao je dobre odnose sa SAD, EU i posebno sa Nemačkom, preneo je AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво