Читај ми!

"Mafijaška trojka" menjala oružje za kokain

Hrvatska policija uhapsila je tročlanu zločinačku grupu zbog sumnje da je iz Hrvatske krijumčarila oružje u inostranstvo, koje je prodavala ili menjala za kokain i potom ga prodavala na domaćem narko-tržištu.

Policija je precizirala da je automatsko oružje u Slavoniji nabavljao je muškarac (54) koji ga je u Zagrebu predavao dvojici suosumnjičenih (23 i 45 godina), javlja Tanjug.

Njih dvojica su oružje dalje krijumčarili van Hrvatske, prodavali ili menjali za kokain.

Kokain su potom krijumčarili nazad u Hrvatsku i prodavali na narko-tržištu, prenosi Hina navode policije.

To je trajalo do 17. decembra kada je 54-godišnjak automobilom, zagrebačkih registracija, u Zagreb dovezao određenu količinu oružja i municije, koje je u zagrebačkoj Dubravi predao dvojici saučesnika.

U pretrazi kuće osumnjičenih u Zagrebu pronađeni su oružje i municija, ali i oko 152 grama kokaina i oko 300 grama nepoznate praškaste materije i digitalna vaga.

Istraživanje protiv osumnjičene "trojke", koji su završili u pritvoru, vodili su zagrebačka i osiječko-baranjska policija u saradnji s Uskokom.

Terete se za nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavljanje oružja, kao i neovlašćenu proizvodnju i promet drogama u sistemu zločinačkog udruženja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво