BiH: Oprez zbog mogućih terorističkih napada

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini pojačale su mere bezbednosti zbog pretpostavke da bi ona, kao članica globalne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država, mogla da postane meta terorističkih napada.

Zaštita organa vlasti na državnom nivou, kao i diplomatskih predstavništava i štićenih ličnosti u BiH, duženost je Uprave za koordinaciju policijskih tela, prenosi Tanjug.

Čelnik Uprave Mirsad Vilić potvrdio je da preduzimaju pojačane mere zaštite.

"Na osnovu naših procena, podigli smo nivo obezbeđenja za diplomate i ambasade koje obezbeđujemo", rekao je Vilić za Dnevni avaz, potvrdivši istovremeno da su na oprezu i sve druge policijske agencije u državi i da se "sve pažljivo prati".

Direktor Uprave policije MUP-a Federacije BiH Dragan Lukač potvrdio je takođe da su pojačane mere zaštite različitih institucija.

"Sve proveravamo, sve dolaske osoba koje su bile na inostranim ratištima takođe istražujemo i ništa se ne prepušta slučaju", rekao je Lukač za ovaj list, naglasivši da policija vlada situacijom.

Inače, prema ranije objavljenim procenama policijskih i obaveštajnih agencija BiH, najmanje 150 državljana te zemlje u proteklom periodu otišlo je na ratišta u Siriji i Iraku gde se bore na strani radikalnih islamističkih grupa poput Islamske države i Fronta al-Nusra.

U BiH se procenjuje da bi oni mogli da budu pretnja kada se vrate u zemlju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара