Читај ми!

Bugarska, optuženi sledbenici Islamske države

Bugarsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog islamskog verskog vođe i još šest ljudi zbog širenja propagande u korist ekstremističke organizacije Islamska država.

Zamenik vrhovnog tužioca Borislav Sarafov rekao je da su jedna žena i šestorica muškaraca, među kojima i izvesni imam Ahmed Musa optuženi za širenje antidemokratske ideologije Islamske države, prenosi Beta.

Sarafov je rekao da se veruje da su optuženi delovali kao organizovana kriminalna grupa koju je predvodio imam.

Imam je, prema navodima optužnice, držao propovedi okružen zastavama Islamske države i pozivao svoje sledbenike da budu spremni da se bore protiv hrišćanstva.

Policija je u akcijama u nekoliko bugarskih gradova otkrila veliki broj majica i transparenata sa znakom Islamske države.

Istražitelji su našli i dokaze da su optuženi pomagali osobama koje su iz zapadne Evrope, preko Bugarske, krenule da se pridruže islamistima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво