Читај ми!

Milanović razgovarao sa mitropolitom Porfirijem

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i premijer Hrvatske Zoran Milanović složili su se u Zagrebu da je dijalog, međusobno poštovanje i poverenje preduslov dobre saradnje, u skladu sa evropskim standardima.

Kako se navodi na sajtu Srpske pravoslavne crkve mitropolit Porfirije je bio u prvoj zvaničnoj poseti hrvatskom premijeru Milanoviću a razgovor je vođen u zgradi Vlade Hrvatske u Zagrebu.

Milanović je čestitao Porfiriju izbor za mitropolita zagrebačko-ljubljanskog i poželeo mu uspešno vođenje eparhije, na dobro svih članova srpske pravoslavne zajednice, prenosi Beta.

Porfirije je Milanovića upoznao sa životom mitropolije i obavestio ga o svojim planovima za unapređenje rada.

Takođe je zahvalio na gostoprimstvu i izrazio želju da se njih dvojica sreću i u budućnosti kako bi radili na unapređenju odnosa među ljudima svih vera koji žive u Hrvatskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи