Читај ми!

Zemljotres u istočnoj Rumuniji

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihtera pogodio je istočnu Rumuniju, ali za sada nema podataka o povređenima. Zemljotres se osetio i u Moldaviji i u Ukrajini.

Kako je javio AFP, epicentar potresa nalazio se u regionu Vrančea, oko 200 kilometara severoistočno od Bukurešta, prenosi Tanjug.

Epicentar se nalazio na dubini od 39 kilometara, navodi AFP.

Rumunija se nalazi na veoma trusnom području, a u istom regionu u potresu iz 1977. poginulo je više od 1.500 ljudi, podsetio je AFP.

Zemljotres se osetio i u Moldaviji, i u Ukrajini, javile su ruske i ukrajinske novinske agencije, u čijim izveštajima nema navoda o mogućim žrtvama ili značajnijoj materijalnoj šteti.

Interfaks je preneo saopštenje Institute za geofiziku i geodeziju Moldavske akademije nauka da se u Moldaviji zemljotres osetio sinoć u 20 sati i 18 minuta po srednjoevropskom vremenu, da je njegov epicentar bio u Rumuniji i da je snaga potresa koji su trajali do 30 sekundi dostizala 5,5 stepeni Rihterove skale.

Ukrajinska služba za vanredne situacije saopštila je da je i na teritoriji Ukrajine registrovan zemljotres u 21 sat i 14 minuta po lokalnom vremenu, snage 5,6 stepeni.

Služba je navela da zemljotres na teritoriji Ukrajine nije izazvao štetu, prenela je agencija UNN.

Ukrinform je javio da su se podzemni potresi u Rumuniji osetili u Bukureštu, glavnom gradu Moldavije Kišinjevu i u Odesi, kao i da se za sada ne izveštava o mogućim žrtvama ili šteti.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи