Nevreme u Grčkoj, poplavljena Atina

Grčku je pogodilo snažno nevreme, koje je čupalo drveće i poplavilo kuće i automobile, a izazvano je ostacima uragana Gonzalo, koji je prošle sedmice nastao kod Kariba.

Jaka kiša sinoć je poplavila puteve i izazvala probleme sa saobraćajem, koji se u prestonici Atini na glavnim pravcima odvijao otežano, izvestili su lokalni mediji.

Vatrogasna služba Pireja primila je više od 300 poziva iz nekoliko pregrađa, uglavnom zbog drveća koje je popadalo na puteve i blokiralo saobrahaj, prenosi Tanjug.

U popodnevnim satima, vatrogasci su u predgrađu Menidi izvukli troje ljudi iz poplavljenog automobila, dok su se na televizijskim snimcima iz Iliona, takođe u zapadnom delu Pireja, mogla videti parkirana vozila u vodi do krovova.

Gradonačelnik Pireja Janis Moralis stavio je sve gradske službe u stanje pripravnosti i za danas sazvao sastanak na kome će se razmotriti krizna situacija i preduzeti mere delovanja, prenela je ANA.

Prema podacima vatrogasne službe u oblasti Atika, na pozivima građana od petka, angažovano je 100 njenih pripadnika sa 50 vozila.

Uragan Gonzalo nastao je prošle sedmice kod Kariba, potom se obrušio na Bermudska ostrva i nakon toga skrenuo prema severu, preko Atlantskog okeana.

Gonzalo je sedma oluja u sezoni uragana na Atlantiku, koja se proteže od juna do novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво