Читај ми!

Dedeić: Draži Putin nego Đukanović

Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori više vole ruskog predsednika Vladimira Putina nego crnogorskog premijera Mila Đukanovića, a u vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista svesni su toga, ocenio je predsednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.

Dobrilo Dedić je rekao i da državni vrh Crne Gore mora najozbiljnije da shvati poruku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova koji je saopštio da je ulazak u NATO provokacija Rusije, prenosi Tanjug.

Srpska lista je pozvala zagovornike atlantskih integracija da otvore društveni dijalog sa pristalicama koncepta vojne neutralnosti i sa onima koji se zalažu za savez sa Rusijom.

Dedeić smatra da konačna odluka o vojno-blokovskom statusu Crne Gore mora biti racionalna i plod jasnog odgovora na pitanje koji stepen i kojih integracija garantuje mir i bezbednost, objavio je podgorički portal CDM.

"Poruka koju je poslao Sergej Lavrov potvrđuje da Ruska federacija neće skrštenih ruku posmatrati plišanu NATO okupaciju regiona, konkretno Crne Gore, u kojoj ruski kapital čini više od pet odsto BDP-a. Takav stav je, sviđalo se to nekome ili ne, logičan", istakao je Dedeić.

Prema njegovim rečima, poželjno je da u DPS-u povuku razumne poteze koji su saglasni društvenoj i političkoj realnosti "umesto što zaoštravaju podele i apsolutnu većinu stanovništva koja gaji rusofilska osećanja sukobljavaju sa interesnim strukturama koje su izglasale nezavisnost uz podršku Nasera Keljmendija (kosovski Albanac iz kriminogene strukture)".

Inače je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao za Dnevni avaz da se u Moskvi doživljava kao "pogrešna politika i provokacija Severnoatlantskog vojnog saveza" mogućnost daljeg približavanja regiona Zapadnog Balkana, odnosno prijema Crne Gore, Makedonije i posebno Bosne i Hercegovine u puno članstvo u NATO savez.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи