Читај ми!

Sahranjen Sulejman Tihić

Predsednik Stranke demokratske akcije BiH Sulejman Tihić sahranjen je u rodnom Bosanskom Šamcu. Preminuo je pre dva dana u 63. godini.

Sulejman Tihić je sahranjen u dvorištu džamije Azizija u Šamcu uz najviše vojne počasti, prenosi Tanjug.

Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika iz Šamca i cele BiH, među kojima i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenela je RTRS.

"Tihić je bio dobar čovek i imao je jak karakter", rekao je Dodik novinarima.

Prethodno je u Sarajevu upriličen verski obred koji je predvodio poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, kao i komemoracija u sedištu državnog parlamenta.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je na komemoraciji da je Tihić bio "uporan i hrabar borac za istinu i pravdu" i da nikada nije delio ljude po nacionalnoj pripadnosti.

Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Staša Košarac rekao je da je Tihić bio jedan od retkih političkih lidera u BiH čije su reči pažljivo slušali i poštovali svi, pa i oni koji se s njegovim političkim stavovima nisu slagali, prenela je Hina.

Tihić je preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu u četvrtak uveče, gde je smešten zbog komplikacija uzrokovanih tumorskim metastazama.

Na čelu SDA bio je od 2001. godine kada je na toj funkciji zamenio Aliju Izetbegovića.

Od 2002. do 2006. godine bio je na poziciji bošnjačkog člana predsedništva BiH.

Tihić je već dugo zbog teške bolesti bio odsutan iz političkog života, a prošle godine je operisan u Nemačkoj.

Rođen 26. novembra 1951. godine u Bosanskom Šamcu. Pravni fakultet u Sarajevu je završio 1975. godine nakon čega je radio kao sudija i javni tužilac u rodnom gradu, a nekoliko godina se bavio i advokaturom.

Bio je član Stranke demokratske akcije BiH od njenog osnivanja 1990. godine. Izabran je za predsednika SDA na Trećem Kongresu stranke 2001. godine, kao i na naredna dva kongresa 2005. i 2011. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво