Читај ми!

Snažno nevreme u regionu

Severni Jadran, riječko i splitsko područje zahvatilo je jako nevreme s obilnom kišom. Velika količina padavina obrušila se i na Makarsku. Narandžasti meteoalarm izdat i u Bosni i Hercegovini.

Nekoliko lokacija u Puli je poplavljeno nakon obilne kiše koja je pala za veoma kratko vreme. Na terenu su pulski vatrogasci koji saniraju štetu, javlja Večernji list.

"Vatrogasci su intervenisali u dvadesetak slučajeva, a intervencije su se uglavnom odnosile na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma i poslovnih prostora. Vatrogasci su i dalje na terenu i još uvek ne znamo pravo stanje", izjavio je zapovednik Javne vatrogasne jedinice Pula Klaudijo Karlović.

I zadarske ulice su poplavljene nakon obilnih padavina, javljaju hrvatski mediji.

U Zadru je palo 53 litra kiše po kvadratnom metru, a zbog obilnih padavina pod vodom su se našli delovi centra i zadarska obala.

Voda se ispumpavala iz stambenih i skladišnih prostora u prizemljima zgrada, javlja Javna vatrogasna jedinica Zadarske županije.

Portal Dalmacijanjuz piše da je u Puli palo 45 litara kiše po kvadratnom metru, pa su pulski vatrogasci izašli na teren kako bi pomogli u raščišćavanju poplavljenih ulica i objekata.

Jače naoblačenje sa zapada usloviće kišu, pljuskove i grmljavinu i u Bosni i Hercegovini, prenose bosanski mediji.

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne, zbog čega je izdat narandžasti meteoalarm za veći deo BiH.

Prema podacima meteoalarma, regione Banjaluke i Prijedora moglo bi pogoditi jače nevreme i pljuskovi sa jakom grmljavinom.

Očekuju se grmljavine, mestimično sa obilnijim padavinama većim od 30 litara po metru kvadratnom, lokalno moguće i više od 50 litara po metru kvadratnom, stoji u upozorenju meteoalarma.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво