Читај ми!

Carine regiona zajedno protiv krijumčarenja

Predstavnici carinskih uprava Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore dogovorili su se da će međusobno razmenjivati obaveštajne informacije i sprovoditi zajedničke akcije, kako bi suzbili krijumčarenje robe između te četiri zemlje.

Kako su naveli iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, predstavnici carinskih institucija dogovorili su mere sprečavanja ilegalne prekogranične trgovine, javlja Tanjug.

Precizirano je da će se ubuduće posebna pažnja posvećivati ilegalnoj trgovini trošarinskih, ali i ostalih skupocenih roba, a razrađen je i model buduće razmene operativnih informacija između carinskih uprava zemalja regiona.

Pored toga, navodi Hina, dogovorene su i buduće zajedničke operativne akcije na terenu unutar BiH i susednih zemalja.

"Sve što je u Banjaluci dogovoreno imaće za cilj da se, pored otkrivanja nelegalne trgovine, spreče bilo kakve nezakonitosti oko povraćaja PDV-a koji najviše ostvaruju firme koje se bave izvozom dobara iz zemalja regije", naglašava Uprava BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се