Читај ми!

Milanović: HDZ huška protiv Srbije

Dok je u opoziciji, Hrvatska demokratska zajednica huška protiv Srbije, kaže premijer Hrvatske Zoran Milanović i dodaje da se situacija menja kada HDZ uđe u vladu – pravi se da se to nije dogodilo.

Zoran Milanović je, tokom žučne rasprave u Hrvatskom saboru, poručio Željku Rajneru iz HDZ-a da njegova retorika predstavlja čisto huškanje, preneo je Tanjug.

"Onaj ko se mača laća možda neće od njega poginuti, ali se može iseći. Naš stav o Srbiji će se još čuti i nećemo dozvoliti da nas vi huškate", rekao je Milanović.

Rasprava između Milanovića i Rajnera počela je kada je Rajner pitao zašto je premijer na nasrtaj na manjinska prava Hrvata u Srbiji odgovorio mlako.

Rajner pita zašto Milanović uopšte nije odgovorio na govor patrijarha SPC koji je došao u Pakrac, u kojem je 1991. počela srpska pobuna, a zatim, kako je rekao, preuveličavao srpske žrtve.

U nastavku rasprave jedno od Milanovićevih pitanja je bilo da li je cilj HDZ-a da svaki put, kad je u opoziciji, huška, a kad dođe na vlast – pravi se da se ništa nije dogodilo.

"To je nedosledno", smatra Milanović i napominje da Srbija ne vuče Hrvatsku za nos, jer "nije u prilici da to radi".

Premijer Hrvatske je dodao da se Srbija neće spustiti na nivo Slovenije i ponašati se onako kako se ta zemlja jedno vreme ponašala prema Hrvatskoj.

Rajner mu je poručio da mu nije odgovorio na pitanje i da je činjenica da nije reagovao na provokacije iz Srbije kada je trebalo jer mu je to bila dužnost.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се