Читај ми!

Dodik: Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsednik Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu na konferenciji o Zapadnom Balkanu, zato što je tamo otišao bez ikakvih prethodnih dogovora.

Milorad Dodik je rekao Tanjugu da je Bevanda dobar čovek koga veoma ceni, ali da to ne znači da može da bude uspešan i sposoban ako "predstavlja jednu neuspešnu i nakaradnu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina".

Dodik tvrdi da "najvažniji faktori" u okviru BiH uopšte nisu bili uključeni u formulisanje stavova koje će u Berlinu zastupati Bevanda.

"Možda su postojale neke konsultacije u okviru eventualno Saveta ministara, ali to se zna da nije mesto gde se donose odluke i da se na taj način to ne može ni koncipirati, niti na bilo koji način predstavljati u javnosti ako nema nosioca takvih odluka", rekao je Dodik.

Predsednik RS kaže da se Bevanda zatekao na mestu predsednika Saveta ministara BiH, ali da on ni na koji način ni u punom kapacitetu ne može da predstavlja BiH ne zato što to, kako je rekao, Bevanda ne želi već zato što je struktura BiH takva kakva je i što je ta država neodrživa.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво