Читај ми!

Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim

Predsednik RS Milorad Dodik tvrdi da je sa 2.000 evra mesečno malo plaćen za ono što radi. Dodik pred regionalnu konferenciju u Berlinu rekao da će predstavnik RS nastupiti sa jasnim stavovima.

Komentarišući visinu svoje plate od preko 2.000 evra, koja je među najvećima kada su u pitanju predsednici zemalja u regionu, Milorad Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da misli da je njegova plata fer i da je mala za ono što radi. "U okviru onoga što društvo može, to je to", dodao je Dodik, a prenosi Beta.

Na činjenicu da ima platu veću od zarade predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Dodik je odgovorio da "stalno govori da je ekonomska situacija u RS bolja nego u Srbiji".

Dodik je ocenio da su predstavnici vlasti na državnom nivou bolje plaćeni od entitetskih, posebno parlamentarci, dodavši da će to pitanje biti predmet nekih budućih razgovora.

"Imamo preskupu administraciju na nivou BiH", naglasio je predsednik RS.

"Jasni stavovi na konferenciji u Berlinu"

Dodik je izjavio da će ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH Boris Tučić, koji dolazi iz RS, imati jasne okvire za nastup na predstojećoj konferenciji u Berlinu.

Predsednik RS je rekao da očekuje da će konferencija o Zapadnom Balkanu, 28. avgusta, biti posvećena ekonomskim temama, odnosno velikim infrastrukturnim projektima.

"Republika Srpska imala je predloge koji korespondiraju sa velikim projektima. Jedan od tih je 'Južni tok' i mreža auto-puteva u RS, te deo Jadransko-jonske magistrale koja prolazi kroz RS, gde će RS biti faktor i nosilac izgradnje tog dela infrastrukture", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Upitan da li očekuje da na konferenciji budu otvorena i neka politička pitanja u vezi sa BiH, on je odgovorio da će "verovatno neko potegnuti neko pitanje, ali da ne vidi potrebe za tim, jer se ovih dana mogla čuti jasna poruka iz Nemačke".

"Ta priča o postizbornim aktivnostima više je spekulativnog karaktera i o tome će vlasti pričati posle izbora", naglasio je Dodik.

Na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel u četvrtak, 28. avgusta, u Berlinu će se okupiti predstavnici BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Kosova i Evropske unije.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво