Dodikova "strategija" protiv Erdogana

Poslednje izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana imaju teži politički značaj nego što to izgleda na prvi pogled, kaže predsednik RS Milorad Dodik. Protiv takvih izjava i tendencija mora se razviti strategija, što će RS i učiniti, poručuje Dodik.

Dodik je dodao da "ko ne poznaje dobro Turke, koji su vladali ovim prostorima, ne može shvatiti Erdoganove izjave" i ponovio da je jasno da turski premijer podržava isključivo Bošnjake u BiH, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Kako navodi Tanjug, predsednik RS je istakao u Gradiški da se protiv Erdoganovih i sličnih poruka ne sme boriti samo kad one budu izrečene.

"Protiv takvih izjava i tendencija mora se razraditi strategija i mi ćemo je razraditi", poručio je Dodik.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan više je puta davao kontroverzne izjave o BiH i Balkanu.

Erdogan je 2012. godine izjavio da mu je Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet, dok je u Prizrenu 2013. godine rekao da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo", prenose "Nezavisne".

Nakon toga je nedavno, prema izveštajima medija, poručio da bi svako ko na bilo koji način "dirne Bošnjake protiv sebe imao 100 miliona Turaka".

Erdogan je, u svojoj najnovijoj izjavi na skupu u organizaciji Udruženja turskih privrednika i biznismena, rekao da je muslimanskom ratnom lideru Aliji Izetbegoviću obećao da Turci "Bosnu nikada neće ostaviti samu", prenele su Nezavisne novine.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи