Читај ми!

Kosmajac nije u Republici Srpskoj

Ne postoji nijedan operativni podatak da se Dragoslav Kosmajac, koga su vlasti u Srbiji označile kao najvećeg narko-dilera, nalazi na području Republike Srpske, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS povodom pisanja medija da on ima prijavljeno prebivalište u Trebinju.

Za Dragoslavom Kosmajcem nema raspisane poternice, na osnovu koje bi MUP RS i bilo koja druga policija mogli da deluju, odnosno da ga uhapse, istakli su u MUP-u RS povodom medijskih navoda da se on nalazi u BiH i da ima prijavljeno prebivalište u Trebinju, prenosi Tanjug.

Na optužbe gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da je državni vrh RS u sprezi sa kriminalnim miljeom i da dokumenta nisu mogla biti izdata bez njihovog znanja, reagovao je i predsednik RS Milorad Dodik.

On je podsetio Vučurevića da su dokumenta Kosmajcu izdata još 2002. godine, upravo u vreme kada je politička stranka kojoj Vučurević pripada, Partija demokratskog progresa, činila izvršnu vlast u RS, objavila je RTRS.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević optužio je vlasti u RS za spregu s kriminalom, a povodom navoda da Kosmajac poseduje dokumenta BiH.

Mediji u BiH proteklih dana objavili su da Kosmajac ima prijavljeno prebivalište na području Trebinja u ulici Vinogradska bb i državljanstvo BiH, od 2010.godine.

Kosmajac je prošlog petka napustio Srbiju i otišao u Crnu Goru, a kako su preneli tamošnji mediji, pozivajući se na policijske izvore u toj zemlji, posle dva dana prešao je u BiH.

Vučurević je na konferenciji za novinare zatražio javno objašnjenje u vezi s ovim slučajem od MUP-a RS i bezbednosnih agencija BiH i najavio da će sa kolegijumom gradske skupštine razmotriti i mogućnost sazivanja vanredne sednice, na kojoj će biti i zvanično zauzet stav povodom slučaja Kosmajac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво