Читај ми!

Uništeno 10 tona marihuane u Lazaretu

Više od 10 tona marihuane zaplenjeno je i potom uništeno u mestu Lazeret u Albaniji, gde već tri dana traje opsežna policijska akcija.

U akciji učestvuje oko 800 policajaca, koji su u ponedeljak krenuli u akciju u to "kraljevstvo marihuane", kako nazivaju mesto Lazaret, udaljeno nešto više od 200 kilometara od Tirane, prenosi Beta.

Dodatne snage policije upućene su u Lazaret juče, dan pošto su osumnjičeni za uzgajanje marihuane tokom racije napali policajce bombama i vatrom iz minobacača i mitraljeza.

Policija je ranije navela da je uhapšeno šest osoba zbog učešća u sukobima i zbog napada na jednu televizijsku ekipu.

Kako je saopšteno, broj policajaca koji je poslat u Lazaret povećan je sa 500 na 800 nakon noćašnjih sporadičnih okršaja u kojima je ranjen jedan pripadnik specijalne policije. 

Više stotina policajaca u blindiranim vozilima upalo je juče u Lazaret, na jugu Albanije, pošto je grupa od tridesetak osumnjičenih za uzgajanje marihuane otvorila vatru iz teškog naoružanja.

Lazaret, u kojem živi oko 2.200 ljudi, najveći je centar za proizvodnju kanabisa. Veruje se da bande iz Lazareta godišnje proizvedu 900 tona kanabisa, vrednog 4,5 milijardi evra.

Proteklih nedelja albanske vlasti pokrenule su operaciju na nivou cele zemlje u cilju iskorenjivanja proizvodnje kanabisa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара