Читај ми!

Vučić: Varaju se oni koji misle da su jači od države

Komentarišući pisanje jednog beogradskog tabloida o tome da premijer Crne Gore Milo Đukanović želi da stavi pod kontrolu srpske medije, premijer Srbije Aleksandar Vučić je upozorio da se "grdno varaju oni koji misle da će kroz razne bezbednosne strukture uspeti da sruše državu i pobede državne organe". "Imam dobre i prijateljske odnose i sa predsednikom Vlade Đukanovićem i zahvalan sam na brizi koju pokazuje", istakao je Vučić.

Predsednik crnogorske vlade Milo Đukanović upozorio je srpskog premijera Aleksandra Vučića da "rukopis" pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči na onaj iz 2003. godine, a premijer Vučić, uz zahvalnost za brigu, poručio da je srpska država jača od onih koji bi da je sruše.

"Sve ono što se pojavilo u javnosti u poslednjih deset dana, i što se atmosfere tiče, moj kolega Đukanović nije daleko od istine. Onima koji to rade ja niti mogu, niti hoću da ih upozoravam, jedino molim da ne potcenjuju državu, jer će reagovati brže i snažnije nego što mogu da zamisle", rekao je Vučić.

"Varaju se svi oni koji misle da će kroz različite bezbednosne strukture i probleme uspeti da sruše državu Srbiju i da pobede državne organe", istakao je srpski premijer zamoljen da prokomentariše reagovanje Đukanovića na napise o njegovom navodnom planu da "udari" na nezavisne medije u Srbiji.

"Država je mnogo jača. Videćete u veoma kratkom vremenu pred nama", rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Đukanoviću na brizi koju pokazuje.

On je primetio da je u Srbiji uvek bilo nešto teže baviti se politikom nego drugde, ali, našalio se, "kod nas to jeste veća čar".

Premijer je naglasio da Srbija i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose, na najvišem i najboljem mogućem nivou od kada je Crna Gora nezavisna država.

"Imam dobre i prijateljske odnose i sa predsednikom Vlade Đukanovićem i zahvalan sam na brizi koju pokazuje", istakao je Vučić.

Predsednik Vlade Crne Gore izjavio je ranije danas, povodom napisa u beogradskoj štampi da priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, da te konstrukcije zapravo ne "ciljaju" njega i da veruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno "dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine".

"U pitanju je najobičnija glupost i to, naravno, nema nikakve veze sa istinom", istakao je crnogorski premijer u izjavi za Tanjug.

"Čini mi se da je to izraz obnovljene nervoze bezbjednosno-medijskih struktura, uzrokovane reformama koje Srbija sprovodi. Čak vjerujem da ova konstrukcija nije prevashodno namijenjena meni. Vjerujem da će moj kolega i prijatelj u Beogradu Aleksandar Vučić pravilno depifrovati rukopis koji veoma podsjeća na onaj iz 2003. godine", upozorio je Đukanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Beogradski tabloid Kurir objavio je u ponedeljak tekst u kome optužuje Đukanovića da želi da stavi pod kontrolu srpske medije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи