Читај ми!

Otkazan Tompsonov koncert u Berlinu

Dvorana u Berlinu u kojoj je trbalo da održi koncert Marko Perković Tompson jednostrano je raskinula ugovor sa organizatorom iz Hrvatske, nakon niza tekstova objavljenih u nemačkoj štampi o Tompsonu kao pevaču koji veliča fašizam i ustaški režim.

Tompson je kako je planirano trbalo da peva u Berlinu ove subote u sklopu turneje "Ora et labora", prenosi Fonet.

Dvorana Kolumbiahale Berlin jednostrano je raskinula ugovor s organizatorima Tompsonovog koncerta, a to su potvrdili i organizatori koncerta "Cro Best Berlin" na Fejsbuku.

Organizatori navode da sto odsto stoje iza umetnika Tompsona i da njegov album nema veze s fašizmom.

"Cro Best Berlin" pokušava do subote u podne da pronađe novu dvoranu kako bi se koncert održao u istom terminu.

Tekstovi u nemačkoj štampi o Tompsonu u kontekstu veličanja ustaštva imali su odjeka u tamošnjoj javnosti i izazvali reakciju levih krugova koji su, kako bi sprečili koncert, na internet forumima počeli da pozivaju na proteste uoči koncerta, prsnosi štampa u Zagrebu.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи