Читај ми!

Ukinut deo presude Paravinji

Vrhovni sud ukinuo je deo presude Draganu Paravinji, koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić. Uskoro očekuje novo suđenje.

Paravinji je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora. Njegov advokat, Ankica Giljanović izjavila je za Večernji list da uskoro očekuje novo suđenje, prenosi Beta.

Vrhovni sud je uvažio žalbu odbrane zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u delu presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić iz Krički kod Drniša.

Županijski sud u Šibeniku je prvostepeno osudio Paravinju zbog pokušaja silovanja i ubistva 17-godišnje Antonije Bilić sredinom 2011. godine, kao i za pokušaj silovanja još jedne žene 2010. godine.

Vrhovni sud dovodi u pitanje da li je ispravno utvrđeno da je bilo pokušaja silovanja, jer ako se to nije moglo utvrditi, pitanje je da li je moglo biti teškog ubistva s ciljem da se prikrije to silovanje.

Šibenski portali navode da se iz obrazloženja može zaključiti da Vrhovni sud ne spori da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, već kvalifikaciju ubistva, odnosno da li je to bilo teško ubistvo.

Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Višemesečna potraga za devojkom koja je poslednji put viđena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko reke Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

U Paravinjinom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima priznao, a potom porekao da ju je ubio.

Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronađeni su tek krajem novembra 2012. na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво