Читај ми!

Izetbegovićeva četiri prsta naljutila Kairo

Egipatske vlasti isprovocirao je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović koji je "mahao sa četiri prsta". To se u Egiptu smatra znakom podrške svrgnutom Muhamedu Mursiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Egipta pozvaće otpravnika poslova ambasade Bosne i Hercegovine u Kairu kako bi mu prenelo svoje nezadovoljstvo zbog gesta člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Nove egipatske vlasti su nezadovoljne što je Izetbegovićev "mahao sa četiri prsta prilikom jednog događaja", a to se u Egiptu smatra znakom podrške svrgnutom predsedniku Muhamedu Mursiju, preneo je Dnevni avaz, citirajući egipatske medije.

Zbog sličnih "incidenata" u ministarstvo spoljnih poslova u Kairu već su ranije pozvani diplomatski predstavnici Katara i Irana, a turski ambasador je proteran iz zemlje.

Portparol egipatskog ministarstva Badr Abdel Atija kritikovao je gest bošnjačkog člana Predsedništva BiH, ali nije poznato kada bi diplomatski predstavnik BiH mogao biti pozvan na razgovor u ministarstvo i da li će mu egipatska vlada uručiti zvanični demarš.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи