Đukanović: Srbija prijateljski nastrojena

Državno rukovodstvo Srbije prijateljski nastrojeno prema Crnoj Gori, za razliku od prethodne vlasti, rekao crnogorski premijer Milo Đukanović. U politici srpskog državnog vrha ne prepoznajem bilo šta što bi se moglo oceniti kao mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore, naveo Đukanović.

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da je aktuelno državno rukovodstvo Srbije, za razliku od prethodnog, prijateljski nastrojeno prema Crnoj Gori.

Đukanović je naveo da u politici aktuelnog državnog vrha Srbije ne prepoznaje bilo šta što bi se moglo oceniti kao mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

"Veliki je iskorak kada sa svih najviših državnih adresa u Srbiji čujemo da je Crna Gora nezavisna i suverena država i želju da se gradi prijateljstvo. Verujem u te izjave i mislim da treba maksimalno investirati u prijateljstvo koje je na dobrobit građana i Crne Gore i Srbije", istakao je crnogorski premijer.

Đukanović je, u intervjuu Televiziji Crne Gore, rekao da se prilikom nedavne zvanične posete Beogradu osećao prijatno.

"U Beogradu sam bio izložen izuzetnoj pažnji i uvažavanju, i mene kao premijera i države Crne Gore. To je pažnja koja je posledica uvažavanja države Crne Gore kao dobronamernog suseda i partnera Srbije", naveo je Đukanović.

Kako je rekao, aktuelno srpsko rukovodstvo okrenuto je državnim interesima te države, u šta spadaju politika dobrosusedstva i evropskih integracija.

"Srbija se danas nalazi na pragu otvaranja pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i to smatram vrednim uspehom aktuelnog rukovodstva te države", istakao je crnogorski premijer.

Đukanović je ocenio da odnosi Crne Gore i Srbije treba da počivaju na međusobnim interesima.

"Srbija i Crna Gora, uz sve ono što imaju kao zajedničko u istoriji, svoj odnos treba da grade na interesima, odnosno na savremenim evropskim vrednostima u cilju dostizanja što boljeg kvaliteta života građana obe države", istakao je Đukanović.

Kako kaže, ostaje pri pozivu predstavnicima srpskih partija u Crnoj Gori da uđu u vlast, navodeći da je pritom najmanje mislio na Novu srpsku demokratiju (NOVA).

"Požurio je lider NOVE Andrija Mandić da odgovori negativno kako bi ohrabrio druge da ne razmišljaju u tom pravcu", istakao je Đukanović i naveo da u Beogradu nije bilo razgovora sa zvaničnicima Srbije o posredovanju sa srpskim strankama u Crnoj Gori.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво