Vujanović: Srbija i Crna Gora treba da sarađuju

Ocenjujući posetu premijera Mila Đukanovića Beogradu kao doprionos za unapređenje odnosa sa Srbijom u svim oblastima, predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao da će ona imati puni efekat.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović založio se za unapređenje odnosa sa Srbijom u svim oblastima od obostranog interesa, ocenjujući da će današnja poseta premijera Mila Đukanovića Beogradu biti doprinos u tom pravcu.

"Očekujem da će ta poseta ostvariti svoj puni cilj. Veoma se radujem toj poseti i ona pokazuje da naši zajednički projekti imaju punu vrednost", kazao je Vujanović.

On je naveo da dve zemlje treba da sarađuju u procesu evropskih integracija, kao i u svim drugim oblastima gde postoji zajednički interes.

"Postoji parterski odnos između naših država i očekujem da će Đukanovićeva poseta Srbiji imati puni efekat", rekao je Vujanović novinarima u Danilovgradu, gde je prisustvovao svečanosti povodom Dana te opštine.

Đukanović dolazi u uzvratnu posetu premijeru Srbije Ivici Dačiću, a predviđeni su i razgovori sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem, prvim zamenikom predsednika Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

Sa Đukanovićem u posetu Srbiji dolaze i ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma - Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović.

Srbija i Crna Gora su, nakon otopljavanja odnosa i niza susreta predstavnika dve države, krenule u realizaciju više dogovorenih rešenja, poput zajedničkih aplikacija kod fondova EU za puteve i pruge i razmene iskustava u evrointegracijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи