Читај ми!

Dodik: Državljanstvo RS je kapitalna stvar

Državljanstvo koje imaju građani u Republici Srpskoj je kapitalna stvar, izjavio predsednik RS Milorad Dodik i pozvao građane da u rubrici za državljanstvo istaknu državljanstvo RS.

Predsedik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je državljanstvo koje imaju građani u Republici Srpskoj kapitalna stvar.

Takođe, predsednik RS je pozvao građane da sarađuju s komisijama i popisivačima.

"Moja je poruka da građani ne propuste priliku da u rubrici za državljanstvo istaknu državljanstvo Republike Srpske i da se opredele za svoju nacionalnu, versku i jezičku pripadnost i daju relevantne podatke o stanju koje se traži u pitanjima", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je ponovio da je Srpskoj potreban "fer i pošten" popis i da bi zato građani trebalo da mu se masovno odazovu i da bez oklevanja nađu prostora i vremena da sarađuju sa popisnim komisijama.

Predsednik Republike Srpske je, međutim, upozorio građane da su predviđene određene sankcije u slučaju davanja pogrešnih i lažnih podataka prilikom popisa.

Prvi popis stanovništva u BiH nakon 22 godine počeo je 1. oktobra, i trajaće do 15. oktobra.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи