Читај ми!

Amfilohije: Zapad nameće Prajd

Odluka srpskih vlasti o zabrani Parade ponosa u Beogradu trezvena i nadam se da će takva trezvenost preovladati i u Crnoj Gori, rekao mitropolit Amfilohije. Gej parade na našim prostorima rezultat propagande nametnute sa Zapada, ocenio Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je odluka o zabrani Parade ponosa u Beogradu trezvena, dodajući da se nada da će isto postupiti i vlast u Crnoj Gori, povodom gej parade zakazane za 27. oktobar u Podgorici.

Amfilohije je rekao da svako ima pravo da živi kako hoće, ali ne i da svoj način života nameće drugima.

"Čega se pametan stidi, time se budala ponosi", rekao je mitropolit Amfilohije u selu Raće u Kučima, gde je osveštao obnovljenu crkvu "Svetog Proroka Ilije".

Amfilohije je, kako prenose današnji podgorički mediji, ocenio da je odluka srpskih vlasti o zabrani Parade ponosa u Beogradu trezvena.

"Nadam se da će takva trezvenost preovladati i ovde u Crnoj Gori", naveo je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim rečima, gej parade na našim prostorima su rezultat propagande nametnute sa Zapada, a posebno je žalosno što održavanje Prajda uslovljava i Evropska unija.

"To je meni potpuno neshvatljivo", rekao je mitropolit Amfilohije.

Osveštanju crkve prisustvovao je i bivši predsednik Crne Gore i nekadašnji premijer SRJ Momir Bulatović.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultovalo privođenjima i povredama.

Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori i doskorašnji direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podneo je nedavno ostavku u toj organizaciji, zbog, kako je naveo, svakodnevnih pretnji koje više nije mogao da podnese.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво